Mula Bina website ecommerce Sendiri. Jimat!

Kuasai dunia Digital dan serlahkan kreativiti dengan langkah mudah. Jadi pakar dalam mengendalikan website anda sendiri.

Mula Menjana Affiliate

Kukuhkan SEO

Domain & Hosting

eCommerce Website

Content Marketing

eBook PERCUMA: panduan asas website ecommerce

Fahami perkara asas mengenai website dan eCommerce dan bagaimana pembelajaran kendiri dapat membantu Small Sellers mengendalikan kedai online dengan mudah. 

Berapa Kos Nak Mulakan Website?

Sejujurnya, website boleh dibina dengan percuma jikalau anda sanggup melabur untuk mendapatkan Domain + Hosting + SSL Cert.

DAPATKAN EBOOK PERCUMA UNTUK LEBIH FAHAM BAGAIMANA ANDA MAMPU MULA BUAT WEBSITE SENDIRI

Kos yang terlalu minimal untuk anda memulakan premis atas talian yang lebih kukuh untuk masa depan yang stabil.

dashboard view of woocommerce nouvya

Belajar Bina Website eCommerce WooCommerce

Kendalikan website ecommerce sendiri dengan cara yang mudah, murah dan senang untuk dikuasai.

Fahami langkah demi langkah cara bina website percuma di WordPress.org bersama plugin WooCommerce.

Template website yang menarik dan boleh diubah pada bila bila masa, tanpa sebarang kos tersembunyi.

Belajar Bina Website eCommerce EasyStore

Platform Website tersedia untuk semua urusan peniagaan dan jual beli.

Hanya perlu signup dan masukkan produk, anda akan diberikan link kedai dan voom, anda boleh terus menjual di website sendiri.

Dashboard yang userfriendly dan mudah faham.

nouvya nak buat website easystore partner

Kukuhkan Personaliti dan Branding Anda di Platform Trending, TikTok

Di platform sosial terkini yang mudah mendapat tontonan umum secara rawak. Tetapi, apakah faktor-faktor utama untuk membawa konten video TikTok anda ke barisan FYP yang berkualiti? 

Dapatkan jawapannya di Webinar yang ditunggu-tunggu ini. Dibawakan khas oleh barisan anak muda dari team Seed4Future.

Tempah tempat anda sekarang untuk Webinar puas hati
👉 Harga Promo RM59 [NP: RM100] – untuk 1,000 peserta pertama

Lengkapkan Diri Dengan Pengetahuan Aplikasi Bantuan Mengajar Yang Terkini

Kemahiran asas berkaitan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) iaitu pengoperasian komputer, pemprosesan perkataan, persembahan elektronik dan internet.

Kenali aplikasi dan cara menggunakannya untuk memudahkan pengajaran secara online bagi guru dan tenaga pengajar.

Jom mula #GoDigital

Kuasai dunia Digital dan adaptasikan teknologi untuk perniagaan dan branding anda untuk pemasaran atas talian

logo plugins website

Fahamkan fungsi Domain + Hosting + SSL. Cara Setup Cpanel dan WordPress.org

Pengenalan kepada wordpress dan akan kami guide step–by-step cara untuk setup email dan install aplikasi WordPress.org berserta WooCommerce

logo plugins website (2)

Design website dengan tema wordPress & Elementor

Kenali setiap bahagian dan elemen yang terdapat dalam plugin Elementor dan bagaimana untuk menjadikan Website anda menarik dan userfriendly.

logo plugins website (1)

Setup Kedai online WooCommerce

Langkah demi langkah cara untuk muat naik dan setup kedai online WooCommerce. Bagaiman untuk sambungkan plugin shipping dan integrasi antara WooCommerce & Payment Gateway.

logo plugins website (3)

Optimasikan Blogging & SEO

Pengenalan kepada konsep blogging di eDagang dan fahamkan bagaimana konten di blog membantu mengukuhkan laman web peniaga. Optimumkan SEO di laman web untuk fahami apa itu Google Analytic.

logo plugins website (4)

BONUS!

Bagaimana cara untuk mempromosikan laman eDagang anda dan eBook untuk ulangkaji pembelajaran berserta rujukan terbaik.

easystore-logo

Mulakan ECommerce Website Di EasyStore

Platform meniaga tempatan paling user-friendly dan mudah setup. Go Live terus lepas daftar dan masukkan produk.  [Bermula dari RM59 /bulanan]

abang naz tiktok

King of Tik Tok 14.0 - Webinar 2 hari

Kuasai platform TikTok dengan cara sebenar dan ketahui bagaimana cara untuk mengelakkan akaun Tiktok anda terlindung dari barisan FYP

004-united-kingdom.png

Domain Murah (.com) & Hosting Pantas

Mulakan tubuhkan website sendiri dengan pembelian Domain murah (.com), SSL dan Hosting  yang dipercayai dan stabil coveragenya.

exabytes

Domain (.my) & Hosting Di Exabytes

Mulakan tubuhkan website sendiri dengan pembelian Domain Tempatan (.my), SSL dan Hosting  yang dipercayai dan pantas.

yezza

YEZZA Ecommerce Software

Platform eCommerce yang memudahkan sistem pembayaran online 24/7 untuk pelanggan anda. [Hanya RM50 /bulanan]

ordersini logo nak buat website nouvya

OrderSini Ecommerce Software

Platform eCommerce yang memudahkan sistem pembayaran online 24/7 untuk pelanggan anda. [Mula tanpa bayaran – Landing Page]

004-united-kingdom.png

Crash Course Buat Website WordPress

Belajar buat website cara mudah & murah. Pilih Domain & Hosting sendiri, dan Go Live dalam hanya 1jam-3jam. [RM119 sekali daftar]

Mudah Mengajar (Bantuan Mengajar PDPR)

Dapatkan informasi dan tips menarik untuk digunakan sebagai bahan pembelajaran dan aplikasi untuk memudahkan mengajar sepanjang PDPR ini. Sertai Webinar Percuma pada setiap minggu. [RM35 sekali daftar]

Testimonial Alumni

Apa Kata Mereka?

Antara Small Sellers yang telah bersama kami membawa perniagaan kecil mereka ke Laman Web eDagang (eCommerce) sendiri. 

Dari dulu berangan nak ada website sendiri tapi fikirkan bajet mesti mahal so sampai ke sudah tak buat-buat. Akhirnya impianku untuk ada website sendiri tercapai! Bajet pun minimum sangat. Paling best sebab boleh buat sesedap rasa, ikut citarasa sendiri. Nak buat berapa banyak website pun takde hal sebab dah tahu tips & tricks.

Syifaa Ahmad

BeautyDiaryHQ.com

The service I received from Elle was invaluable. more expensive than what ive paid before and elle taught. Although Elle is busy, but she still helps me until my website is ready. it was so smooth until launching day. thank you elle for the priceless service <3

Mirr

HouseOfLocals.com

I've so many obstacle with building my own website from scratch since this is not my expertise but kak elle helps me a lot. Even she's busy but she will help me if i have any questions, she will guide me & im really thankful for that. Ive gained a lot of knowledge with her guidance

Sheera Nazir

SkinShareKL.com

Sister elle ajar mantop betul. senang nak faham, tanya je pape semua bedesup dijawabnya sekali dengan contoh. saya yang buta it ni alhamdulillah la berjaya buat website sendiri walaupun terkial-kial sedikit tapi masih juga MANTOP!!

Kekna Gojes

TheGorjeSkin.icu

Tutorial yang diajarr sangat senang difahamkan. senang nak dimasterkan! Recommended!

Zhi

ZHBeaute.com

Sangat senang faham dan tak ada pakai coding yang dahsyat-dahsyat. Simple bila dah faham function dalam dashboard wordpress and woocommerce. Sesuai untuk long-term sustainability.

Elle
blog yellow ada rahsia irfan khairi dan abang naz seed4future

Nouvya.com

rahsia & Tips digital

Percuma eBook

Kenali definisi Digital Branding dan bagaimana ianya dapat membantu Small Sellers untuk mengoptimsikan perniagaan di Internet.

Perbandingan beberapa provider dan platform eCommerce untuk telitian anda.

buku hitam manis tentang website ecommerce malaysia

Kelas Akan Bermula

Hari
Jam
Minit
Saat
Maaf. Pendaftaran ditutup!

Tenaga Pengajar

Barisan tenaga pengajar yang humble dan sering memberi tunjuk ajar seikhlas mungkin demi memajukan rakyat Malaysia dalam menguasai dunia Digital.

keknagojes

Kekna Gojes

thegorjeskin.icu

Bermula dengan sebagai seorang dropship, sekarang Kekna berjaya mendapatkan sale sehingga RM7k sebagai seorang agent.

Nekad untuk berhenti 100% berniaga di shopee atas sebab-sebab tertentu dan memulakan perniagaan secara eDagang dengan penuh keyakinan.

Kekna berniat untuk memberi inspirasi dan kesan yang positif kepada small seller supaya tidak bergantung dengan platform luar.

zhbeaute

Zhi Anggun

zhbeaute.com

Zhi merupakan seorang pemilik jenama kecantikan terbaru Enchante Lab, juga seorang peniaga online menjual barangan kecantikan dan skincare jenama tempatan. 

Mula mendirikan laman web eDagang sendiri dengan amat menarik sekali dan sentiasa mendapat jualan tanpa henti.

Kini, Zhi ingin membantu rakan-rakan peniaga kecil seangkatannya untuk turut serta memiliki laman eDagang sendiri demi masa depan.

elle faye nouvya resources yellow

Elle Faye

nouvya.com

Seorang yang gemar berkongsi perkara mengenai Website dan Digital.

Lepasan Diploma dalam bidang Komputer dan Programming pada tahun 2010 atas dasar minat dalam pembikinan laman web dan data integrasi.

Telah berjaya melengkapkan diri dengan Sijil Professional Digital Marketing dari DMCA pada tahun 2019.

Bekerjaya dalam bidang Pengurusan, kini Elle kembali ke bidang yang lebih digemari dan diminati, iaitu penerokaan di Dunia Digital sambil membimbing Small Sellers membangunkan laman web eDagang masing-masing.

Elle juga pemegang Lencana LinkedIn (Badge) untuk skil WordPress dan SEO.

Crash Course

Kami akan bawa anda langkah demi langkah cara untuk mula bina website dan eCommerce dengan mudah dan ceria.

BONUS: Fahami konsep Digital Branding untuk jenama eCommerce anda

eBook Percuma untuk ulangkaji dan kompilasi sumber pembelajaran

Rahsia dan tips menarik dalam Support Group Alumni.

Bina Website WooCommerce

Oktober 2021
RM350
RM 299
  • Setup WordPress.org & Cara design website Elementor
  • WooCommerce & Cara Set Perihal Produk
  • Kefahaman Blog dan SEO dalam laman web eCommerce
terhad

Sila baca dahulu sebelum buat pembayaran

F.A.Qs

Berikut adalah soaln-soalan lazim yang perlu difahamkan sebelum menghadirkan diri ke kelas

Crash Course

Crash Course ini terbuka kepada sesiapa sahaja, terutamanya peniaga kerana kami akan menyediakan module WooCommerce (kedai online).

Anda perlu membeli DOMAIN + HOSTING + SSL Cert terlebih dahulu sebelum kelas bermula untuk kelancaran proses pembelajaran.

Kami TIDAK SEDIAKAN Domain + Hosting + SSL Cert

Panduan pembelian akan diberikan melalui email selepas pembayaran dilakukan.

Module 1 – Penerangan mengenai website dan eCommerce

Module 2 – Pengaktifan WordPress.org

Module 3 – Penggunaan Elementor dan theme

Module 4 – Plugins & struktur website

Module 5 – Pengaktifan WooCommerce 

Module 6 – SEO & Blogging

Pengalaman

Depends kerajinan and kegigihan seseorang.

Website boleh live dalam masa sejam selepas pembelian Domain + Hosting & SSL Cert.

Pelancaran website seharusnya perlu memenuhi beberapa kriteria terdahulu.

Kos untuk mendapatkan 3 sekawan ini adalah hanya dalam lebih kurang RM200 untuk tahun pertama.

 

Lebih kurang RM350 untuk tahun seterusnya.

Sila baca lebih lanjut di dalam eBook.

Ya, kami akan support sehingga anda berjaya melancarkan laman web anda sendiri.

kelas buat website

Crash Course WooCommerce

Tarikh: 9 Oktober 2021 (Sabtu)
Masa: 10pagi – 4petang
Tempat Google Meet
Slot: TERHAD

Beginning English

daily practice
$ 99
99 Monthly
  • Daily Classes
  • modern British textbooks
  • from 6 to 9 months

Conversational English

bi-weekly practice
$ 79
99 Monthly
  • 2-3 times a week
  • American English
  • from 3 to 6 months

Jap!
Ambil ebook ni

Buku ni Elle bagi PERCUMA saja. Bacalah. Fahamkan asas Website & Digital.

Elle nak bagi rahsia Digital Branding sekali ni. Shhh…